NATURE TRAVEL

Natur- og vandringsrejser

Azorerne: Vulkaner og havsafari

Ø-gruppen Azorerne består af 9 øer og er et af verdens største naturreservater for hvaler. Mere end 24 arter af hvaler og delfiner er registreret ved Azorerne – nogle er residente, flere er på træk, nogle sjældne og andre meget almindelige. På havsafari er der ofte gode chancer for at se kaskelothvalen, som er den største af verdens tandhvaler og talrig ved Azorerne. Kaskelothvalen blev tidligere jaget på Azorerne for at gøre brug af spermacet-olien, ambra-olien og tænderne, som blev anvendt som elfenben. I dag er hvalerne fredede og de gamle hvalfanger-observatører udskiftet med hvalsafari-observatører.

Der er også gode chancer for at oplever flere arter af delfiner, som ofte kommer helt tæt på bådene. På vores havsafaritur d. 29/7 2015 observerede vi almindelig delfin Delphis delphis og rissos delfin Grampus griseus. Vi var også heldige at se havskildpadde Caretta caretta, djævlerokke, portugisiske orlogsmænd og utrolig mange skråper Calonectris borealis. Dagen efter viste kaskelothvalen sig foruden atlantisk plettet delfin Stenella frontalis og almindelig delfin.

Azorerne er alle øer som er skabt af vulkansk aktivitet på den midtatlantiske højderyg. Det ses tydeligt overalt med sorte lavafelter og høje vulkantoppe. Flere steder er det muligt at gøre vandringer på vulkanernes kraterkant. Azorerne er med sit milde og fugtige klima grønne og frodige øer, hvilket skaber nogle flotte kontraster til den sorte basalt og det blå Atlanterhav. Omgivelser som er ideelle til vandring!!

Turismo do Portugal har lavet denne video om øerne Pico og Faial – se den her.

« »

© 2019 NATURE TRAVEL. Theme by Anders Norén.